Login

Digitale Vaaratlas (Tomtom editie)

Digitale Vaaratlas (Tomtom editie) Beoordelingen - Digitale Vaaratlas (Tomtom editie) (Terug naar de productinformatie ...)
 
 
11 beoordeling(en) - gemiddelde waardering 3,2 / 5 (Beste beoordeling | Slechtste beoordeling | Nieuwste | Oudste)

Schrijf een beoordeling ...

Digitale Vaaratlas buitengewoon teleurstellend

- 27-1-2011

Ik heb sinds enkele dagen de digitale vaaratlas voor de Tom Tom in mijn bezit. Het installeren was niet eenvoudig, maar is uiteindelijk gelukt omdat ik me bijgevolg heb verdiept in hoe je zelf Places of interest kunt toevoegen aan je Tom Tom.

Op het doosje van de CD zie je een sloep varen. Wie er van houdt om tochtjes met een sloep te maken, weet hoe belangrijk het is om goede en complete informatie te hebben over met name zaken als brughoogte en dergelijke.

Wat ik buitengewoon teleurstellend vind aan de vaaratlas is:
- dat de coordinaten van de bruggen doorgaans nogal slordig zijn bepaald;
- dat onbenullige bruggen die geen onderdeel kunnen uitmaken van een vaarroute zijn aangegeven op de kaart, terwijl relevante bruggen gewoon ontbreken;
- dat sommige bruggen gewoon geheel verkeerd zijn gelocaliseerd dus gewoon uit de atlas kunnen worden verwijderd, en last but not least;
- dat in ongeveer de helft van de gevallen de kaart geen of nog erger verkeerde informatie geeft over de hoogte/breedte van een brug en of het om een beweegbare of vaste brug gaat.

Met PoiEdit (dit programma kun je als freeware van het internet downloaden) kun je vrij eenvoudig Places of interest (POI) toevoegen aan je Tom Tom. De vaaratlas is feitelijk niet meer dan een optelsom van POI's. Met papieren ANWB Waterkaart op schoot en een beetje huisvlijt kun je op een avond al snel heel wat geld besparen en een beter product opleveren dan de Vaaraltas. Eigenlijk is de Digitale Vaaratlas gewoon broddelwerk. Niet kopen dus. Zonde van het geld.


Digitale Vaaratlas tom tom

- 10-12-2009

Redelijk. Niet te vergelijken met een echte g.p.s kaartplotter die ik ook bezit. Voor het IJsselmeer niet waard, je moet hem steeds weer op groot bereik zetten om een koers aan te kunnen houden en heb je die even gezien springt hij vanzelf weer op klein bereik dus nee niet echt fijn en op de binnenwateren heb je toch ook geen plotter nodig. Kortom grappig ding maar nee beter een paar honderd euro meer uitgeven en een echte g.p.s. kaartplotter kopen die je hebt al een prima apparaat voor 400 euro die werkt wel goed op het IJsselmeer.



Aanvulling van Vaarwinkel: het is mogelijk om de Tomtom op voetgangsersstand in te stellen om het switchen van beeld tegen te gaan.


Niet duidelijk en gebruiksvriendelijk

- 15-10-2009

Ik heb de vaaratlas ook gekocht maar ik ben er niet tevreden over. Je moet veel te veel handelingen doen om informatie te krijgen. Je kunt bv niet op een brug klikken voor info. Je moet eerst weer een subfiletje openen om die info te krijgen. Ook leent een TomTom zich niet om in zonlicht te gebruiken dus je moet steeds de schaduw opzoeken. Ik vind het zonde van het geld.

Voor iedere boot

- 14-7-2009

Het produkt is duidelijk van toegevoegde waarde voor iedere boot eigenaar, ook de service van Vaarwinkel is perfect.

Vind snel de dichtsbijzijnde jachthaven

- 30-8-2008

Deze atlas is te installeren op elke Tomtom. Hij bevat informatie over bruggen, havens, vaarroutes, sluizen en betonning. Plus een overzicht van terrasjes en hotels aan het water. Vooral geschikt voor wie niet de zee op gaat. Met de Digitale Vaaratlas vind u snel de meest dichtsbijzijnde jachthaven.

Meer op de website van Elsevier ...


Autonavigatiesystemen te water

- 16-7-2008

Promanent, een Nederlands softwarebedrijf voor de watersport, ontwikkelde een methode om de 'Digitale Vaaratlas' ook op andere autonavigatiesystemen te gebruiken. Men kan nu dus vrij kiezen welk merk autonavigatiesysteem met de 'Digitale Vaaratlas' gebruikt wordt. De enige beperking is dat het autonavigatiesysteem met zogenaamde POI van derden moet kunnen werken. Dat is bij de meeste merken het geval.

... geschikt om te zien waar u vaart ...

- 10-7-2008

Personal Computer Magazine teste de Digitale Vaaratlas. Zij schreven: "De Digitale Vaaratlas is vooral geschikt voor mensen die af en toe op de kaart willen zien waar ze zich bevinden en welke obstakels en voorzieningen ze kunnen verwachten, niet om van A naar B te navigeren."

Complete artikel hier ...


Test op Pocketinfo

- 25-6-2008

Een uitgebreide test van de Digitale Vaaratlas vindt u hier ...

Werkt aardig

- 10-6-2008

Dit weekend de Digitale Vaaratlas voor het eerst geprobeert op het Haringvliet. Werkt aardig. Systeem is niet bedoeld als kaartplotter, maar levert wel zeer bruikbare informatie. Onderliggende kaarten van Tomtom zijn op het water niet altijd acuraat. De "punten" uit de Digitale Vaaratlas gelukkig wel. De havenhoofden van de Tramhaven leken zo dus in het water te staan, omdat de kaart van Tomtom daar geen ondergrond aangaf. Logisch want deze kaarten zijn voor de autorijder/landgebruiker bestemd.

Kortom nuttig voor de vaarinformatie, verwacht echter geen goedkope kaartplotter.


TomTom on Dutch waters

- 10-3-2008

The current version of the product, mainly designed for leisure activities, is basically a map telling you where you are and the route you are following. While navigating TomTom owners can see what the water depths are, where the buoys are located, what the landmarks are, the heights of bridges, where you can dock, underwater obstacles and the harbor facilities. As a total this marine Atlas offers 49.000 icons.

Read more...


Tomtom te water

- 4-3-2008

Het systeem is geen routeplanner met een plezierige stem die de boot van de Prinsengracht naar de Nassaukade leidt. Gebruikers zien een kaart met herkenningspunten aan de hand waarvan ze hun route zelf moeten bepalen.

Schrijf een beoordeling ...

Aanbevolen bij Digitale Vaaratlas (Tomtom editie):